Naam: Blij
Plaats: Utrecht
Website: www.restaurantblij.nl
Bezocht op: 12 september 2011 (met 2 personen)
Eindoordeel: B
Gisteren hebben we bij Blij gegeten. Dat was alweer even geleden en dus waren we benieuwd of het eten nog steeds goed was en of de service verbeterd was. Die was ruim een jaar terug nogal traag en onoplettend.
We werden vriendelijk en vrolijk ontvangen. En dit bleef de rest van de avond zo. De service is echt behoorlijk vooruit gegaan. Nu was het niet druk. Ik ben dus benieuwd of dit ook zo is als het restaurant wel vol zit.
We kozen voor het Sam Sam menu. Dit is een menu waarbij je voor 49.50 (voor twee personen) per persoon twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een nagerecht van de kaart mag kiezen. Deze krijg je dan in kleinere porties. Aangezien wij graag alles proeven, leek dit ons de ideale keuze. Zo konden we lekker alles delen.
Als voorgerecht namen we volgende gerechten:
- Steak tartare
- Sushi a la Blij (geserveerd in een glaasje)
- Crudité met drie verschillende dips
- Cocktail van rivierkreeftjes
Hierbij zaten niet echt uitschieters naar boven. De cocktail was lekker, maar verder niet noemenswaardig. De vis in de sushi was van goede kwaliteit, maar was ook niet bijzonder en at lastig. De presentatie vonden we wel erg mooi. De steak tartare viel wat tegen. Deze was niet hoog genoeg op smaak en het vlees was niet echt van mooie kwaliteit. Ar zat nog veel vetweefsel aan. Iets wat een steak tartare niet kan gebruiken. Ook was het gepocheerde ei erg koud. je proefde dat deze niet vers gepocheerd waren. Maar wat echt de teleurstelling van de avond was, was de crudité. Hier was helaas echt geen aandacht aanbesteed. De groenten waren niet mooi gesneden en stonden daarom als lompe stukken in het glaasje. Ook waren, naast de kerriedip, de dips niet uitgesproken genoeg. Jammer, je zou er zoiets mooiers van kunnen maken.
Bij de hoofdgerechten hebben we de volgende keuzes gemaakt:
- Hartig taartje met geitenkaas en aardpeer
- Eendenborst met hoisinsaus
- Gegrilde tonijnsteak
- Duo van lamsrack en lamsham op couscous
Hier was het verschil que smaak wel wat groter. De eendenborst was mals, je proefde hoisinsaus en combineerde goed met de mango en smakelijke noedels. In het hartige taartje kwamen alle smaken goed tot zijn recht. Vaak heb je bij gerechten waar geitenkaas in zit dat deze overheerst. Hier was allerminst sprake van. De Tonijn was gewoon lekker en de garnituur daarbij was goed. Alleen de lam viel tegen. De rackjes haddne verbrande randjes, de lam had amper smaak en de couscous was flauw, saai en droog. Een gemiste kans want lamsvlees met couscous kan zo mooi en lekker zijn.
Onze nagerechten waren gegrilde ananas, die erg lekker was en goed combineerde met het mojitoijs, en het kaasdessert. Hierbij moet je je geen doorsnee kaasplankje voorstellen. Er lag een sandwich met Tallegio, een bol gorgonzolaijs, een loempia met appel en rozijn en een crème brullée van geitenkaas op. De kwaliteit en smaak was goed. De bol ijs was origineel, maar qua smaak vormen gorgonzola en ijs wat ons betreft geen goede combi. Het was ook lastig deze smaak met iets anders te combineren. Leuk bedacht, maar de uitvoering was minder.
Het leuke van "Blij" vind ik dat je kan kiezen of je een grote hoeveelheid van een gerecht wilt of een kleine hoeveelheid.
BeantwoordenVerwijderen