zaterdag 8 oktober 2011

Restaurant De Kust

Naam: De Kust
Plaats: Utrecht
Bezocht: 7 oktober 2011 (met 6 personen)
Eindoordeel: A

De vorige keer dat we bij de kust gegeten hadden, was er iets misgegaan. Het restaurant had hier attent op gereageerd en ons een dinercheque aangeboden. Aangezien het eten de vorige keer echt heel goed was, zijn we deze met plezier wezen verzilveren.

We hebben wederom gekozen voor het verrassingsmenu. Deze keer de vier gangen. En natuurlijk vis, want dat is wara het restaurant zich mee profileert. Ze heten niet voor niets ‘de Kust’

Voorgerecht

Als voorgerecht kregen we een mousse van makreel met brioche en salade. De mousse was heel fris en zacht. Zowel van smaak als van structuur. Je proefde duidelijk citroen en makreel. Een fijne combinatie. Zeker met de krokante brioche.
Wat erg fijn was aan het voorgerecht, was dat het je smaakpapillen echt openzette en ze om meer lekkers liet vragen.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht hadden we een duo van vis (tonijn en roodbaars) op een bedje van gesmoorde venkel met mosterdsaus. Het is een kwestie van smaak, maar dit is mogelijk het lekkerste hoofdgerecht met vis wat ik ooit in een restaurant gegeten heb. De garing van de vis was goed en het combineerde zo goed met de frisse venkel en het romige, zachte mosterdsausje. En dat sausje zorgde ook voor een beetje pit in het gerecht.
De kust geeft echt een visitekaartje af wat betreft vis. Ze laten echt zien dat het hun specialiteit is.

Wat er wel gebeurde tijdens het hoofdgerecht, is dat de serveerster kwam vertellen dat er (wederom) iets mis was gegaan. We zouden eigenlijk tussen het voor- en hoofdgerecht nog soep krijgen, maar dit was niet gebeurd. Gelukkig werd dit missertje een stuk beter opgelost dan de vorige keer. We kregen drie opties. Of we konden het menu omzetten naar een driegangenmenu, of we kregen de soep na het hoofdgerecht, of we kregen een vleesgerechtje. We hebben voor het laatste gekozen.

Tussengerecht

Dat we voor het laatste gekozen hadden, bleek uiteindelijk een goede keuze. Een stukje ribeye met parmezaan en rucola. Ook met vlees weet de chef van de Kust wel raad. De garing was weer prima. Het vlees was supermals en leek bijna op je tong weg te smelten. De kaas zorgde voor pit. Een prima oplossing waardoor we het missertje zeker door de vingers zien.

Nagerecht

Nu volgde nog ons toetje. Dit was een witte chocolade panna cotta met bosbessencoulis en bosbessenijs. Lekker, romig, je proefde chocola en het ijs was ook vol van smaak. En dat terwijl ik normaal niet zo van de panna cotta ben. Alleen jammer dat de lepel die we kregen niet helemaal tot onder in het glaasje kon komen. Nu hebben we met de achterkant lepel moeten eten en dat lijkt me toch niet de bedoeling.

Pluspunten:
-         Het eten is heerlijk. Ik ken geen restaurant waar ik zo weinig op de smaken, opmaak en hoeveelheden heb aan te merken als bij de Kust.
-         De prijs-kwaliteit verhouding is meer dan voordelig. Voor 25,50 heb je een viergangen menu
-         De kaart biedt leuke keuzes. Van simpele gerechten tot minder voor de hand liggende combinaties. Dit maakt dat er voor ieder wat wils is.

Kritiekpunten:
-         In een restaurant met dertien tafeltjes zou in principe niets mogen gaan met een bestelling. En dat ging het voor de tweede keer wel. Iets beter communiceren zou denk ik een hoop oplossen.
-         Het restaurant is nogal lawaaiig, dat maakt dat je elkaar af en toe moeilijk verstaat.
-         De bediening is vlot, maar soms wat onprofessioneel. Borden opstapelen en in een stapel meenemen kan echt niet in de horeca.

Eindoordeel:

Bij de kust kun je heerlijk eten en dit maakt dat we zeker terugkomen. De prijs is heel gunstig en wat je daar voor krijgt is het meer dan waard. De kaart, waarbij je gerechten in grote en kleine portie kan bestellen, biedt voor iedereen wat wils. Er is namelijk ook genoeg vegetarisch te krijgen. Ze profileren zich met vis, maar hebbe bewezen ook met andere ingrediënten meer dan behoorlijk uit de voeten te kunnen. En dat alles maakt dat we de paar puntjes van kritiek best wel door de vingers willen zien.
Een echte aanrader! Onze A waard!

1 opmerking:

  1. Ook hier kan je kiezen, als je a la carte besteld, of je een kleine of een grote portie wilt. Dat vind ik altijd wel fijn.
    Bij de rekening zat naast het welbekende pepermuntje een heerlijke chocotoff!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat weten wat jij van een restaurant vindt!