woensdag 12 oktober 2011

Restaurant de Goedheyd

Naam: De Goeheyd
Plaats: Utrecht
Bezocht op: 2 oktober 2011 (met 2 personen)
Eindoordeel: B

Twee weken terug was het weer restaurantweek. Dit is een week waarin je voor 27,50 een driegangen menu kan nuttigen in geselecteerde restaurants. Vaak betaal je daar normaal gesproken meer voor. Daarnaast is het leuk om nieuwe restaurants te ontdekken voor een aardige prijs. Deze keer was onze keuze gevallen op de Goedheyd, een knus restaurant in het centrum van Utrecht.

De indeling van het restaurant is chique doch informeel. Het is wel redelijk krap hier en daar, maar last van de andere gasten heb je niet. Alles ziet er uiterst verzorgt uit, tot aan de wc en dingen aan de muur aan toe.
            Omdat driegangen normaal gesproken 39,- (!) euro kosten, vonden we de 27,50 van de restaurantweek erg aantrekkelijk klinken. Waar we vooral benieuwd naar waren, was of drie gangen volgens ons die 39,- waard zouden zijn.

We worden vriendelijk ontvangen en de twee gastheren weten een positieve sfeer neer te zetten. Je voelt je welkom en hebt echt zin om gezellig en ontspannen een hapje te gaan eten.

Voorgerecht

Als voorgerecht hadden we dungesneden kalfsvlees op een bedje van salade met komkommer en ui, bloemkoolcrème, iets van truffel en bietenresidu. Dit gerecht beloofde een hoop voor de rest van de avond. De smaken waren heerlijk en kwamen redelijk goed samen. Als ik van alles een beetje at, vond ik de explosie in mijn mond iets te heftig. Alsof er te veel samen op een bord lagen. Maar als je de juiste combinaties maakte, was het echt hemels. Heerlijk en echt genieten. Door dit voorgerecht waren we echt benieuwd naar wat de rest van de avond zou brengen.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit een krokant gebakken roodbaars met een puree van pittige tomaat, met paprika, peultjes en courgette en een saffraansaus. Het gerecht was zeker lekker, de smaken combineerde goed en helemaal doorsnee is het niet. Toch was het gerecht niet zo bijzonder als het voorgerecht. We hadden het idee dat we dit ook ergens anders tegen hadden kunnen komen op de kaart. Met de smaken was absoluut niets mis, maar doordat het voorgerecht voor hoge verwachtingen had gezorgd, stelde dit toch een heel klein beetje teleur.

Nagerecht

Het nagerecht bestond uit een bolletje mango-ijs, mangobaverois en chocola. Net zoals bij het hoofdgerecht was dit lekker, maar wederom niet zo origineel. Zeker niet origineel. Dit hebben we echt al vaker gezien. Op de smaken was dus niets aan te merken, alleen op de originaliteit wel.

Pluspunten

-         De service is echt heel goed. Je voelt je welkom en er wordt echt voor gezorgd dat je      onbezorgd kan eten.
-         De wijn is goed.
-         Het eten is heerlijk. Op de smaken hadden we eigenlijk niets aan te merken.
-         Het oog wil ook wat, de borden zijn mooi opgemaakt

Kritiekpunten

-         Voor niets gaat de zon op: een driegangenmenu kost 39,- en dat is een hoop geld
-        Je zit wat krap
-     Originaliteit van de gerechten

Eindoordeel

We hebben een heerlijke avond gehad bij de Goedheyd. En voor die 27,50 in de restaurantweek mogen we echt niet klagen. Als we echter de normale prijs van 39,- hadden moeten betalen voor dit menu, had ik me toch bekocht gevoeld. Daar was het simpelweg niet bijzonder genoeg voor. De kaart op de site laat echter wel zien dat de gerechten doorgaans meer originaliteit hebben. De combinaties daar klinken verrassend en lekker. Het menu zal dan ook zeker aan die 27,50 zijn aangepast. Toch zou dit voor mij geen restaurant  waar ik snel terug zou gaan voor zomaar een hap. Deze moet je echt bewaren voor een bijzondere gelegenheid. Of een restaurantweek. Want goed eten kan je er zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat weten wat jij van een restaurant vindt!